torsdag 14 juni 2012

APT med workshop

Ikväll hade vi APT med en IPad-Workshop med våra kollegor.

Vi hade en tidsplan med en massa roligt innehåll och som avslut hade vi tänkt att kollegorna skull få prova olika appar och få bli inspirerade MEN tyvärr går klockan för fort när man har roligt... Vi hann inte med själva workshopen.

Vi delgav dom först lite grunder - inställningar, kameran, spara bilder, filma och appstore. Vi fortsatte sedan med appar som alla kan använda med barnen - "vem?" (berättade om olika bok appar), photomemory, My story, IMovie och garageband.

Vi lyfte, och kollegorna också, ett "problem" med IPaden och det är hur man ska sortera?
Frågor som - Vilka appar ska finnas tillgängliga?
-Ska man "ta bort" alla appar utom ett fåtal?
- Ska man sortera i ämnen/förmågor/områden?

Det blir så många appar så det är svårt att hitta apparna för alla appar!!
En bra diskussion som vi inte har något svar på....

Vi behöver fortsätta arbetet med att hjälpa varandra och delge varandra vad man kan göra och hur!!
Fler Workshops ska vi boka in! Hoppas att vi lyckades locka några kollegor att använda storskärmen också för den lyfte vi också fördelarna med under kvällen!


1 kommentar:

  1. Hej Linda! Vilken härlig kväll vi hade med våra underbara kollegor men som sagt när man har roligt går tiden fort.Som tur är går det fler tåg...Vi hann ju inte med animoto, Pettsons uppfinningar och Nalle appen. Den sist nämnda är just nu väldigt populär hos barnen och jag tänkte ev visa föräldrarna den på sommarfesten. Detta tillsammans med musikvideon, animoto dokumentationen kring vårt vattentema och ev ngn Imoviefilm.

    Tessan

    SvaraRadera